Standard üdülés

Megjelenés: 2014-05-17 Utolsó módosítás: 2014-05-20 23:33:30szerző: Admin HSCH

A Hegyvidék Üdülőklub korábban forgalmazott,  az apartmanok időben megosztott  6 éjszakás használatát lehetővé tevő rendszer helyett új,    3G garanciát nyújtó Standard Plusz üdülési formát kínálja.

Az új üdülési rendszer 8 nap/7 éjszaka  időtartamban, szombattól, szombatig terjedő üdülést tesz lehetővé.

Standard turnus lista

Elkészítettük a standard jogtípusba tartozó üdülési turnusok hosszú távú turnustáblázatának 2006. évtől induló változatát. Használatát az újonnan belépő tagjainknak is figyelmébe ajánljuk, előnyeit régebbi tagjaink már többször is tapasztalhatták. Ennek figyelembe vételével Ön is egyszerűen tervezheti meg a következő év, évek szabadságát, utazását, turnusának idejét.
A táblázat tanulmányozásával láthatjuk, hogy az üdülési időszakok felváltva, - az évszakváltozással ellentétes irányban- módosulva tél, ősz, nyár, tavasz időszakokban biztosítanak üdülési lehetőséget. A számítógépes nyilvántartásban rögzített turnusidő a hosszú távú turnustáblázat alapján – ami egyébként egyszerűen kezelhető - előre tervezhető üdülést kínál.

A turnusoknak három táblázata van forgalomban A, B, és C. jellel jelölve.
Az „A” jelzéssel ellátott táblázat a kéthetes turnusok beosztását, a „B” és a „C” táblázatok az egyhetes turnusok beosztását mutatja. A turnusok a szállodában, un. "melegváltással" kerülnek igénybevételre, vagyis ez azt jelenti, hogy a vendég elutazásának napján, már érkezik a következő vendég.

Ennek alapján, az apartmanokat délelőtt 10 óráig kell elhagyni, és még aznap délután 14 órától lehet elfoglalni. A táblázatok azonos elvek alapján készültek. A számítógépes programrendszer az egyhetes (6 éjszakás) turnusokat 46 héttel, a kéthetes (13 éjszakás) turnusokat 20 héttel tolja el /egy matematikai algoritmus alapján/ az elmúlt év időszakához viszonyítva.

Sok tagunk számára azonban gondot jelent a hosszú távú turnustáblázat kezelése, ehhez szeretnénk egy kis segítséget nyújtani.
A táblázatok felső vízszintes sorában a turnusok száma és közvetlen alatta a turnusok időpontjai jelennek meg. A táblázat első függőleges sora a naptári éveket jelöli.

Nézzünk egy példát a táblázat használatára:

Ön a megvásárolt üdülőhasználati jogához 2006.09.23.-09.29.-ig terjedő turnusidőpontot választott és tudomásul vette, hogy a turnusforgás minden évben más évszakra helyezi a turnust. A 2006. év vízszintes során haladjunk egészen a kiválasztott turnusidőpontig, a kettő találkozásánál (vízszintesen az év, függőlegesen a turnusidő) megkapjuk a 37 számot. Ezek után nincs más teendő, mint minden év vízszintes sorában a 37 számot kikeresni, és ettől függőlegesen felfelé haladva eljutni a turnusidőhöz.
Így 2007- ben 07.01.-07.07.-ig vagyis nyáron, 2008-ban 04.08.-04.14.-ig vagyis tavasszal, és 2009-ben 01.14.-01.20.-ig pedig télen üdülhet. Tehát ha megnézi a 2006. évi turnusánál található számot, ugyanazt a számot kellkikeresnie az elkövetkezendő évek során.
A két egyhetes turnustábla csak a kezdési időpontban tér el egy egymástól egy nappal, a turnusok 01.02.-val és 01.03-val is indulnak.
A turnus időpontok minden taghoz fixen, a belépéskor rögzítésre kerülnek és a tárgyév során, a tagi hozzájárulás kifizetésekor, csupán azok rendelkezésre állása kerül visszajelzésre, a turnus kiküldésekor.
A fentiekben leírtaktól függetlenül, amennyiben segítségre szorulna a táblázat kezelését illetően, ügyfélszolgálatunk munkatársai készséggel segítik Önt az eligazodásban.

Cimkék: HegyvidékSzállodaláncHSCH